Dental plaque is very dangerous

Picture 014Zubni kamenac je sastavljen od različitih mineralnih soli, organskih tvari, bakterija i ostataka hrane. U početku je mekan no  već kasnije postaje tvrd i vrsto se drži za zube.

Zašto zubni kamenac škodi zdravlju usne šupljine?

Stvara se najčešće na donjem rubu desni. Vidljiv je kao žuti ili smeđi materijal  na zubu i ruba desni. Primijetite li da vaš ljubimac ima žute zube, preporučamo da nas posjetite čim prije. Iako u početku izgleda manje opasno s vremenom može prerasti u veliku opasnost. Stalno taloženje kamenca uzrokuje infekciju i upalu desni (gingivitis) te oštećenje desni i kosti što ima za posljedicu i ispadanje zubi. Moguće su i gnojne upale.

Ostale opasnosti

I u blažim slučajevima , možemo osjetiti neugodan zadah i bakterije koje su se namnožile mogu krvlju otputovati do srca, jetre, bubrega i pluća.

Kako pomažemo?

Profesionalni tretman  se sastoji od postupka kompletnog čišćenja pod anestezijom, sprečavanja infekcije antibioticima te odstranjivanju značajno oštećenog zuba i gnojno promijenjenog tkiva.

Što možemo učiniti?

Provoditi prikladnu higijenu usne šupljine  što uključuje četkanje zubi, osigurati prikladnu prehranu te dodatke hrani koji odstranjuju ili smanjuju stvaranje kamenca.

Jeste li znali?

Naš wellness plan paket uključuje godišnje čišćenje kamenca