My pet desperately needs help

Neke bolesti i teška stanja dovode psa da ne reagira na okolinu. To je svakako trenutak u kojem morate hitno reagirati.

Dođe li do izlijevanja krvi iz tijela zbog ozljeđivanja krvnih žila ljubimcu moramo također  hitno pomoći kako ne bi iskrvario.

Pri svakoj prometnoj nesreći neovisno o težini je također potrebna kvalificirana veterinarska pomoć.

Neke bolesti i stanja  prati drhtavica. I to je stanje koje nas mora zabrinuti.  Kreće li se teško vaš ljubimac nemojmo oklijevati moramo mu pomoći.

Vrlo izražena , a ujedno neprirodna pospanost je također znak koji nas mora zabrinuti.

Primijetimo li da je naš ljubimac blijed ili pak su mu sluznice promijenile boju to je znak također težeg stanja. I tu moramo osigurati prikladnu pomoć.

Zbog velike znatiželje naši ljubimci nastradaju i od različitih otrova. Nerijetki su i slučajevi trovanja biljkama kao i lijekovima koji nisu za njihovu upotrebu. U ovim vrlo opasnim stanjima moramo biti također brižni i potražiti našu pomoć.  Ubodi i ugrizi kukaca i zmija u ovim ljetnim mjesecima su učestaliji. Ni trenutka ne smijete oklijevati da zatražite našu pomoć.  Toplotni udar u ljetnim mjesecima je najčešća opasnost. Ako na vrijeme reagiramo ima nade da i spasimo vašeg ljubimca. Teško i ubrzano disanje, hitni srčani slučajevi, snažan proljev i dehidracija ne smiju čekati. Ozljede i lomovi su također stanja u kojima hitno interveniramo.