My pet gain extra weight

Pretilost je nažalost, vrlo čest poremećaj u naših ljubimaca. Iako postoje rizični čimbenici poput pasmine i dobi na koje ne možemo utjecati, nemojmo zaboraviti da za  pretilost možemo biti odgovorni i mi sami. U tome ćemo vam svakako pomoći, a evo i nekih važnih činjenica:

Moramo  poznavati razloge koji dovode do pretilosti kao i opasnost koja slijedi

Seniori psi i mačke (10+godina)  imaju povećani rizik u odnosu na mlade životinje. Veći je rizik za odrasle pse velikih pasmina. Iako trenutno vaš ljubimac nije pretio vrlo je važno da pripazite. Pokazano je dokazano da pretile životinje  imaju kraći životni vijek te češće obolijevaju od bolesti zglobova, srčanih bolesti, bolesti dišnog sustava i dijabetesa.

Odaberite prikladnu hranu

Hranimo li ljubimca visokokvalitetnom hranom koja sadrži prikladnu količinu kalorija i podvrgavamo ga vježbi nećemo se susresti s problemom pretilosti   Treba li vaš ljubimac promijeniti hranu tada vam preporučamo:

  • Hranu koja sadrži manji udio masti
  • Hranu koja sadrži veći udio vitamina i minerala
  • Hranu koja sadrži veći udio proteina
  • Hranu koja sadrži karnitin
  • Hranu koja sadrži veći udio sirove vlaknine

 Moramo pratiti količinu unesene hrane

Količina hrane koju će unijeti ovisit će o vrsti hrane te  aktivnosti. Važemo li našeg ljubimca tjedno  tada moramo znati da  uspjeh znači gubitak  koji se kreće  od 0,5 do 1%  tjelesne težine.

Povećajmo aktivnost ljubimca

Sve nedoumice riješite s nama