My pet suffers from ear ache

Jeste li primijetili da se pas češe po uški? Jeste li primijetili crvenilo ili iscjedak? Za razliku od ljudi koji najviše pate od upale srednjeg i unutarnjeg uha ljubimci najviše imaju problema s vanjskim zvukovodom. Većina problema u ljubimaca u stručno se naziva otitis eksterna ili pak upala vanjskog zvkovoda. Znakovi ove bolesti su : trešenje glavom, iscjedak, neugodan miris i stalni svrbež.

Što uzrokuje upalu vanjskog zvukovoda ?

Upala vanjskog zvukovoda je uglavnom uzrokovana  ušnim grinjama (Otodectes cynotis). Ova grinja je mali paučnjak koji živi u vanjskom zvukovodu, uzrokuje upalu i nastanak smeđih naslaga.

Strana tijela poput klasa su čest problem ljeti koji može imati vrlo ozbiljne posljedice. Klas može oštetiti i bubnjić. Lokalizirane alergije također mogu biti uzrok upali uha. U većini slučajeva češanje ljubimac, u rane unosi bakterije i gljivice koje značajno otežavaju liječenje. Kao i kod svih ostalih bolesti ključ uspjeha je rana dijagnoza i prikladno liječenje. Primijetite li slične znakove u vašeg ljubimca važno je da nam se odmah obratite.