KONTROLA POPULACIJE GALEBA KLAUKAVCA

 U suradnji s renomiranom institucijom Zdravi grad Poreč  te drugim investitorima u sklopu hotelskih poduzeća već niz godina na području Poreštine te okolnih gradova provodimo program kontrole galeba upotrebom tzv. lažnih jaja. Dosadašnji rezultati  postignuti humanim načinom u potpunosti opravdavaju napore.  Za napomenuti je da je ovaj program  jedinstven i provodi ga samo još nekoliko  turističkih središta u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj.

 

SUZBIJANJE BJESNOĆE

U suradnji s gradom Porečom  u niz navrata je osoblje Bolnice sudjelovalo u akcijama kontrole bjesnoće osobito kada je pronađena zaražena životinja.

 

KONTROLA MIKROSPOROZE

MIkrosporoza je gljivična bolest koju naši ljubimci mogu prenijeti i na nas. Upravo zato  posebnu pažnju posvećujemo pronalaženju opasnosti. Tako smo  proteklih godina brojnim našim klijentima ponudili besplatnu pretragu čime smo spriječili pojavu bolesti i u vlasnika.

 

ISTRAŽIVANJE UČESTALOSTI DIROFILARIOZE U PASA

Nakon što smo u niz navrata dokazali česte smrtne ishode pasa  uzrokovane tzv srčanim crvom ( dirofilarijom) redovito provodimo programe kontrole ove bolesti u pasa osobito na područjima Poreštine u kojima obiluju komarci. Tako su u nekoliko navrata provedene akcije  besplatnih  pregleda pasa u kojima su sudjelovali i renomirani stručnjaci  iz Italije dr.sc Luigi Venco i prof. dr.sc. Claudio Genchi.

 

ODREĐIVANJE KONTAMINIRANOSTI JAVNIH POVRŠINA JAJIMA PARAZITA

 

Već niz godina  u suradnji s gradom Porečom pratimo stanje  kontaminiranosti javnih površina  ličinkama parazita pasa i mačaka.  Tako  redovito uzimamo uzorke tla  na igralištima, parkovima te površinama  i pješčanicima na kojima se zadržavaju djeca u sklopu vrtića i škola.   Laboratorijskim pretraživanjem pronalazimo golim okom nevidljive ličinke čime ukazujemo na opasnost.