Udomljavanje

Sklonište za zbrinjavanje pasa i mačaka je započelo sa svojim radom davne  1982. godine. Trenutno zbrinjava i skrbi o napuštenim psima i mačkama na području cijele Istre.  Sklonište u sklopu Veterinarske bolnice Poreč otvoreno je 0 do  24 sata pa kao što je i aktivan tim za zbrinjavanje napuštenih ljubimaca.  Budimo svjesni da je najbolje ono sklonište koje je bez životinja, zato  netom što zbrinemo napuštenu životinju pokrećemo sustav njenog brzog ali savjesnog udomljavanja. Tražimo dom u kojem će se najbolje osjećati u čemu redovito i uspijevamo. No dok ne pronađemo njihov novi dom o njima se brinemo prema najvišim standardima skrbi i veterinarske njege. Kako je briga za svaku životinja individualna nastojimo ju im prije socijalizirati. Za to postoji  veliki uređeni park u kojem može sa svojim trenutnim prijateljima se poigrati.  Tu je i posjeta našem groomeru kako bi se još više dopao budućem vlasniku. Naravno svaka životinja dobit će i prikladnu zaštitu od unutarnjih i vanjskih parazita te biti cijepljena protiv bjesnoće i opasnih zaraznih bolesti. U skloništu često organiziramo dane otvorenih vrata kada ga posjećuju djeca različite dobi, ali i naši inozemni gosti. Sklonište surađuje i s udrugama koje mu pomažu u programu udomljavanja. Sklonište zbrinjava i napuštene mačke.

Pregledajte naše štićenike spremne za udomljavanje

Pogled na sklonište

18 prostranih nastambi  koje su opremljene kućicom te svim potrebnim priborom

park za  šetnju, istrčavanje i igru zbrinutih životinja

Prostor za socijalizaciju i trening

Prostor za edukaciju

Prostor za susret  sa budućim udomiteljem

Prostor za udomljavanje

Prostor za čišćenje

Prostor za pripremu hrane

Prostor za izolaciju, karantena

Prostor za hospitalizaciju ranjenih životinja

Kutak za volontere

Volonteri su uvijek dobrodošli. Sretni smo što trenutno imamo nekoliko dobrih duša koje nam pomažu u skrbi i njezi te igri sa našim štićenicima. Uvijek postoji prostor za još ljubitelja životinja spremnih da im pomognu. Možemo vas uključiti  i u neki specijalni projekt. Naravno morate biti stariji od 18 godina, mlađi volonteri moraju biti uvijek u pratnji roditelja.

Trenutno trebamo volontere za šetnju i igru sa psima te njihovo uređivanje. Pomoći ćete nam ako nam se budete pridružili i u promociji skloništa te pronalaženju prikladnog udomitelja. Posebno nam olakšavate ako se uključite u rad vikendom.